FUCK(ing) Perfect (NOVEMBER 2021)

Inspiratie voor een leven vol zin, ziel en sprankel.
 

Over PPP: Perfectionisme, Pleasen en Prestatiedrang. Over (jezelf toestaan af en toe eens te) crashen, vechten, dansen, voelen, jaloezie en stemmen in je hoofd temmen. Over fun zonder fun-ctie, over een lichtje zijn, durven te stralen, complimenten aanvaarden, over vol leven met zin en ziel en sprankel. Over soultribes, heksen-toestanden, selflove tanken en jezelf omarmen zoals je bent: perfect imperfect. 

'Fuck(ing) Perfect. Inspiratie voor een leven vol zin, ziel en sprankel.' Dat is de Titel. 
Het gaat over het leren omarmen van ons messy maar magische leven. 
De meeste mensen kennen het wel: onzeker zijn, je niet goed voelen, angst hebben om te falen, de (zelfopgelegde) druk ervaren om perfect te moeten (of te willen) zijn en alle frustraties die daarmee gepaard gaan. Ik worstel hier ook mee, maar ik neem geen genoegen met een kabbelend leven.

Ik streef naar de ultieme expressie van wie ik ben, ik wil mijn eigen stem vinden en mijn eigen stempel drukken op wat ik onderneem. Ik wil leren hoe ik mezelf liefdevoller kan omarmen. In al mijn perfecte imperfectie. Zonder pardon (unapolegetic). 

Daarom graaf ik diep in mezelf en zoek ik naar een manier om messy te aanvaarden of om te zetten in magisch. Dit boek is mijn 'work in progress', zoals ikzelf. 

Ik wil mensen die vast lijken te zitten in hun leven en voortdurend in rondjes draaien door twijfels, angsten, een gevoel van leegte, minderwaardigheid, lusteloosheid en een gebrek aan zelfliefde helpen. Ik wil hen inspireren met verhalen, ervaringen en concrete tips om weer zin, ziel en sprankel in hun leven te krijgen. Zo kunnen ze het beste in zichzelf naar boven halen en hun leven ten volle be-leven. Zonder alle antwoorden te kennen. 

Geen Q&A, eerder een Q&Q. I walk with you. 

Het leven zoals het kan is en zoals het kan zijn: Fuck(ing) Perfect! Messy, maar magisch. 

Het schrijven van dit derde boek is ook een proces van ups en downs, van hoop en wanhoop, van vertrouwen en paniek. Voorlopig is het nog erg messy in mijn hoofd, maar ik hoop dat je het boek tegen eind oktober zal kunnen lezen. 
Het boek wordt uitgegeven door Houtekiet. Ik hou jullie hier op de hoogte. 

En intussen: en-joy the beautifull messiness called life my friends! 
And leave some sparkles... 


Gezondig

Balanceren  tussen gezond en ongezond op en neer, dank u en fuck you. 

Na de inzichten die ik opdeed tijdens het researchen voor en schrijven van ‘De Zoektocht van een ouder meisje naar Eeuwige Schoonheid en Groot Geluk ‘ ging ik aan de slag met mijn eigen levensverbeterende adviezen. Elke dag opnieuw probeer ik een goede balans te vinden tussen wat gezond is en ongezond, voor lijf én hoofd. Tussen deugdzaam willen zijn en stiekem genieten van zondigen,tussen kwistig dankjewels in het rond strooien en af en toe een brutale fuck-youmiddelvinger durven op te steken, tussen op en neer gaan in het leven. 
Ik vertel in dit boek met een gezondige dosis zelfrelativering over mijn kleine en grote dagelijkse evenwichtsoefeningen als vrouw, echtgenote, moeder, carrièremadam, televisiemaker, journaliste, vriendin, perfectioniste, toegewijde yogini, beginnende auteur, ijdeltuit, kwetsbaar vogeltje, schijnbaar zelfverzekerd stijlicoon, eeuwig zoekende ziel en gewoon... als mens. 
Gezondig is een bundeling van openhartige, herkenbare, soms ontroerende en dan weer grappige verhalen over het dagelijkse balanceren in het leven. Heerlijk gezondig dus! 

De zoektocht van een ouder meisje naar eeuwige schoonheid en groot geluk.

Het is al eens schrikken wanneer het meisje dat in de spiegel kijkt, plots een vrouw ziet.
In De Zoektocht van een ouder meisje naar Eeuwige Schoonheid en Groot Geluk ga ik op zoek naar wat het voor mij betekent om mooi te zijn - zowel vanbuiten als vanbinnen. Ik ga te rade bij experts als psychiater Dirk De Wachter, relatiedeskundige Rika Ponnet en orthomoleculair arts Rudy Proesmans en neem zelf de proef op de som. Hoe beleef ik een intensieve detoxkuur? Welke soort yoga werkt voor mij? En wat zijn de verzorgingsrituelen die ik niet kan missen? Wat weerhoudt me om ten volle gelukkig te zijn en wat zijn de belangrijkste sleutels voor een gelukkig leven?
De Zoektocht van een ouder meisje naar Eeuwige Schoonheid en Groot Geluk is geen allesomvattend naslagwerk vol ultieme tips, maar een persoonlijke zoektocht waarin ik me helemaal openstel, met veel vallen en opstaan. Soms is dat pijnlijk confronterend of ontroerend kwetsbaar, maar het is ook geestig, gracieus en volgens velen hilarisch herkenbaar. Een boek vol persoonlijke ontboezemingen, inspirerende woorden en - als kers op de taart - een aantal heerlijke, heilzame keukengeheimen.

Online Shoppen

 
Deze website gebruikt zowel functionele als niet-functionele cookies. Meer info in onze Privacy Policy.