Ik heb heel wat rolmodellen. Mensen naar wie ik opkijk en van wie ik probeer te leren. 
Oprah Winfrey inspireert me al jaren met haar diepgaande gesprekken vol zin en ziel. Ze is krachtig en kwetsbaar tegelijk en heeft impact op levens. Hoe ze telkens de juiste vragen stelt en haar eigen leven in vraag stelt om er het beste en het mooiste uit te halen. Hoe ze via haar interviews, haar Vision Tours, haar Super Soul Conversations, haar boeken, haar magazine, haar zijn de wereld een stukje mooier probeert te maken en mensen wil empoweren. Dàt is een voorbeeld voor mij. Het is mijn stiekeme droom haar ooit te interviewen (of door haar geïnterviewd te worden omdat mijn boeken in negenhondernegenenegen-tig talen worden vertaald en een wereldwijde hit zijn, haha ☺).
Een mens mag dromen. Een mens moet dromen. En intussen probeer ik 'a touch of Oprah' toe te voegen aan alles wat ik doe. 
www.oprah.com

Jane Fonda staat ook in mijn top drie, omwille van haar klasse, haar gedrevenheid, haar eeuwige schoonheid. Hoe ze in de jaren ’80 de hele wereld aan het aerobicen kreeg en nog steeds mensen aanspoort om gezond te leven en soepel te blijven. Van lijf en van geest. 
De 80 voorbij staat ze nog op de barricades tegen onrecht en ze is de meest stijlvolle activiste ever. En ‘Grace and Frankie’ natuurlijk! Graceful, grappig en wijs ouder worden zoals Jane Fonda : dat zou fantastisch zijn! 
Ze schreef ook enkele boeken, waaronder ‘Prime Time’. Aanrader!

Dan is er Glennon Doyle…oh, how I love her! Ze is met stip mijn favoriete schrijfster, misschien wel mijn favoriete mens, al ken ik haar natuurlijk niet persoonlijk (droom !). Maar door haar boeken, haar podcast, haar Instagram posts, heb ik wel het gevoel haar te kennen. En ze lijkt altijd net datgene te zeggen wat ik nodig heb. Ik hou van haar kwetsbaarheid, haar echtheid, haar boldness. Ik voel me erg verwant met haar (al wil ik hiermee niet gezegd hebben dat ik mezelf mijn favoriete mens vind. I wish dat ik die selflove had om dat te kunnen zeggen over mezelf): ik herken haar angsten, haar graag alleen zijn, haar hekel aan spelletjes, haar schrijven over gewone dingen, haar ups en downs, haar niet antwoorden op mails, telefoons, berichten, haar absoluut niet sociaal zijn, dus haar JOMO (Joy Of Missing Out, jeuj! niet naar dat feestje moeten gaan!)…In elke podcast aflevering denk ik wel: OMG, dat ben ik! Glennon Doyle dus : lees maar al haar boeken en elke dinsdag en donderdag is er een nieuwe aflevering van haar podcast ‘We Can Do Hard Things'.

En dan is er nog mijn ‘Soultribe’. De GIFEW vrouwen van wie ik zoveel leer. 
Over mezelf, over ons samen, over het leven.
GIFEW is het Global Institute for Evolving Women. Een platform waar vrouwen van over de hele wereld samenkomen om te leren over zichzelf en over hun beste leven. Met tal van programma’s rond persoonlijke groei. Transfomational!
www.gifew.com

Via GIFEW kwam ik in contact met Sandra Epstein. Zij inspireert via de wijsheid van het Atlantisch regenwoud. Onwaarschijnlijk boeiend en eye-openend.
www.sandraepstein.com

Zonder Sandra Deakin had ik al deze mooie GIFEW ladies nooit ontmoet. Ze is absoluut een brightspot in mijn leven. Mijn coach en mijn vriendin, een voorbeeld van iemand die resoluut kiest voor authenticiteit. Unapolegetic. Zalig zot ook ! Met haar podcast Brightspot radio, kan ze misschien ook jou inspireren.
www.sandra-deakin.com
 
In een rubriek die ‘Hier ben ik’ heet, moet ik zeker ook mijn yogi-kant belichten. 
Maken mij mee wie ik ben, als yogi, als vrouw, als moeder, als dochter, als vriendin, als mens: mijn leraars en mijn vrienden: Nicki Forman, Dorinda Farver en Wesley Basset.
www.arunayogalife.com, www.yogasite.nl, www.yogajivana.be

En laat me hier nog wat willekeurige namen droppen van mensen die mij inspireren.
Google ze maar eens en wie weet lichten ze iets op in jou…
Brené Brown, Elizabeth Gilbert, Edith Eger, Richard Barrett, Mark Nepo, Julia Cameron, Emily Maroutian, Don Miguel Ruiz, Oriah Mountain Dreamer, Lewis Howes, Brooke Baldwin, Gabrielle Bernstein, Maya Angelou, Deepak Chopra, Cheryl Strayed, Kahlil Gibran, Matt Kahn, Beth Kempton, Martha Beck,…

Last but surely not least : mijn grootste inspiratie: mijn dochters Noa en Milà, mijn man Erik, mijn sweetest friends en redders in ellendige tijden: Birgit en Meike, ma Nathalie,…en natuurlijk mijn familie

(Dan  zijn er ook nog mijn triggers, mijn niet zo goede vrienden, mijn struikelblokken, mijn weerstand en soms ook woede-opwekkers,… Ik zal hen niet bij naam noemen. Maar ook zij horen erbij -al horen zij  misschien eerder in de rubriek ‘irritatie’ dan onder ‘inspiratie’- en ik sta mezelf toe hen ook tussen haakjes te zetten, zodat ze hun plaats in mijn leven kennen)

Zij allemaal maken me wie ik ben.
Zij maken me wie ik aan het worden ben. Ik ben een work in progress.

Hier ben ik. 
 
Deze website gebruikt zowel functionele als niet-functionele cookies. Meer info in onze Privacy Policy.